Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici

X

Agregatorul de date statistice multidisciplinare
România trebuie să devină o țară predictibilă, iar pentru aceasta, politicile publice trebuie construite pe baze reale, pe radiografii și cifre exacte, nu empiric, așa cum s-a întâmplat în ultimii 25 de ani. Plecând tocmai de la această nevoie, Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politicie și Administrative, pune bazele unui instrument inovator în fundamentarea politicilor publice.

Deși există mai multe organizații care colectează – în mod disparat și nesincronizat – date din diferite domenii, în acest moment, în România, administrația centrală nu are acces la o bază de date care să integreze toate datele publice relevante pentru fundamentarea deciziilor.

Agregatorul îşi propune să ofere o imagine cât mai completă asupra situaţiei României în momentul de faţă, asupra posibilităţilor de care dispune ţara noastră pentru a se înscrie pe traseul unei dezvoltări sustenabile.

Agregatorul „Starea Națiunii” va fi o aplicație informatică web-based, client-server de tipul smart e-service, destinată producerii de informație concentrată sub formă de statistici necesare pentru măsurarea sistemului de indicatori referitori la starea României;

Agregatorul „Starea Națiunii” va fixa portretul socio-economic al României în momentul de faţă;

Agregatorul „Starea Națiunii” se va baza pe date sigure, pe date referitoare la perioade mai lungi de timp, tocmai pentru a surprinde tendinţe durabile şi a preveni cantonarea în contexte înşelătoare.